onsdag 2 juni 2010

Surreal but nice.

En helt otippad overklig sak har precis inträffat. En matbloggare länkar till min blogg. Inte vilken som helst heller. Det är pickipicki. Hon har vunnit massa priser och sånt för sin blogg. Det är så otippat och overkligt att jag nästan skäms. Jag kan ju nämligen inte laga mat! Inte alls. Jag har massor med flashiga kokböcker i fina färger med blanka omslag. Jag har till och med en brödbok av Jan Hedh som min kompis Elin (en av de tre tjejerna i köket) höll upp och utbrast häpet ”har du Jan Hedh?! Han är ju jätteavancerad!”. Ja. Ähum. Jag tror inte ens att jag någonsin öppnat boken, men den låg väl i nån bokreahög och frestade med ett fint och proffsigt omslag. Elin har förövrigt, i ett tappert försök att få mig att utveckla någon form av matlagningsintresse, tipsat mig om just pickipicki. (”Hon är rolig dessutom, henne skulle du gilla.”)

Och nu har det oväntade skett. Nämnda pickipicki har från sin matblogg länkat till mig. Till det inlägg där jag lade ut receptet på caesarsalladsdressingen.

För att försöka dämpa skammens rosor över att jag som är en matlagningsdyslektiker lurar hit oskyldiga människor med ett stulet recept på bloggen så har jag nu rakryggat meddelat pickipicki sanningen och gör så även här: receptet på den fantastiska (och döenkla, allt man behöver är en stavmixer. Ja, och ingredienserna kanske) caesarsalladdressingen kommer från Ola Lauritzsons bok ”Våra bästa GI-recept”.

I mitt normala tillstånd så vadar jag till knäna i köttfärssåsträsket. Jag har en hopplöst obefintlig inspiration i köket. Tro för allt i världen inget annat. Caesarsallad är top notch i mitt liv. Så när vi väl är på plats i vår förortsvilla så kommer vi att ta hjälp av Linas Matkasse för att rädda oss.

Så. Rättning i ledet. Nu ska jag nog kunna sova i natt.

9 kommentarer:

 1. Ärlighet varar längst! ;)
  Vi kör med Linas mat och då får man vidga sina vyer. Ofta hörs liknande konversationer när det är dags att laga Lina-mat hos oss:
  -Fänkål? Är det den här tror du?
  -Nej, det måste vara den här, den där finns det ju två av och det står bara "1 fänkål".

  Uteslutningsmetoden rules!

  SvaraRadera
 2. hahahahahahaha, jag kör ju också med det "egenpåhittade" receptet :)

  SvaraRadera
 3. Jo: HAHAHA! Jag har iofs aldrig antytt att jag skulle ha komponerat dressingen själv. Men ändå. :D

  sara: Fast jag har aldrig hävdat att jag har kommit på det själv, haha.

  SvaraRadera
 4. Haha! Du bjöd mig just på kvällens skratt. :-D

  SvaraRadera
 5. Tina: My pleasure! ;D

  SvaraRadera
 6. det är rätt! att rakryggat stå upp för ola. Jag skulle dock tro att du jobbat dig fram till perfection på denna din paradrätt? Och inte gör rookiemisstaget vi gjorde. Dvs alldeles för mycket dressing, minns inte hur eller varför.

  SvaraRadera
 7. Yllet: Alltså, man gör ju hela satsen, som är för 8 pers. Inom en vecka brukar det vara slut...

  SvaraRadera
 8. Johodu, du kan visst laga mar. Mig impar du på i alla fall. Fast det kanske säger mer om mig ;)

  SvaraRadera
 9. Haha, vad roligt! Och tack vare detta blir du dessutom nu kändis i matbloggosfären på köpet! :D

  SvaraRadera