fredag 9 september 2011

Ett äpple om dagen?

Nej, det är en bit kvar till jag pysslar om tomatplantor och smultrontuvor och varsamt rensar enstaka ogräs.

Vår tomt ser ut som en vildvuxen djungel och lite random kan man hitta sju äppelträd. Jag vet med säkerhet att ett heter Transparent Blanche och att ett heter Gravensteiner (tack mamma), men de övriga fem svävar i anonymitet. Jag gissar att ett är ett Åkerö och ett är ett Mio, men vem vet? För att komma åt TB-äpplena krävs dessuom lårhöga gummistövlar, eftersom vi har ett ogräs som växer vilt och överallt som jag lärt mig heter kirskål (tack mamma) och som är omöjligt att bli av med... Nu bar det trädet väldigt lite frukt i år, och det kanske var lika bra det.

Det jag skulle komma till med denna inledning är att jag ändå ska ge mig på ett försök till housewifepoäng. Vi ska nämligen plocka av äpplena (bara en sån sak, det gjorde vi aldrig förra året) och åka och musta dem! Japp, musta som i äppelmusta! Visst låter det trevligt? Vi plockar våra äpplen i pappkassar, lastar bilen full och susar ut på Ekerö, väger in dem och betalar, och sen vips så har vi våra egna äpplen i praktiska bag-in-boxar med minst ett års hållbarhet! Ni hör ju. Det låter ju så bra att jag blir helt till mig.

Mitt största bekymmer är att veta exakt när äpplena är exakt lagom mogna för att plockas, men det kanske ordnar sig.

6 kommentarer:

 1. Åh jag älskar äppelfabriken, det är så mysigt där och så har de otroligt gott fika, för att inte tala om den där lilla boden man kan handla massa godsaker i.
  Jag tänker lite att man får provsmaka sig fram till när äpplena är klara, hos oss går dock åsikterna isär något då jag tycker att äpplena är goda redan när de är kart. Jag älskar sura och hårda frukter ;D

  SvaraRadera
 2. men du är ju igång här igen! hurra :D

  SvaraRadera
 3. Om ni behöver smultron så har vi massor av smultronrevor som vill ha ett nytt hem/trädgård! Bara att tjoa till isåfall! :)

  SvaraRadera
 4. Sån där must är så god att man... ja... vad ska man säga. Det är så gott att man... dricker jättemycket.

  SvaraRadera
 5. Du är ett hustruämne. Fast det visste vi ju redan.

  MIss Upsey Daisy

  SvaraRadera
 6. Emma: Om kärnorna är bruna är frukten mogen, har jag läst! :) Det var supermysigt på Äppelfabriken, men vi hann inte fika tyvärr.

  LindaK: Hipp hurra!

  S&Bs mamma: Åh, tack. Men vi har också massor med smultron som jag har ångest över att jag vill så gräs över... :)

  Minna: Slurp. Slörp.

  Miss UD: Banne mig!

  SvaraRadera