onsdag 2 februari 2011

Läs min äs

Efterlysning! Jag har fått såna där masaiskor på hjärnan. Jag tänker mig nåt sånthär: sol+vår+värme+mammaledig+barnvagn+långa promenader+masaiskor = fast och fin rumpa innan löven faller. Visst låter det härligt?

Nu har Aftonbladet gjort ett test, men bara för deras Pluskunder. Bah, jag blir tokig på sånt där. Jag har ingen lust att bli Plusmedlem för att få veta vilka skor som är bäst, så nu undrar jag: finns det någon som äger ett par av dessa? Utvärdering? Effekt? Snygg rumpa, ja?

11 kommentarer:

  1. Min massör jobbar i dem, hon tycker de är underbara.

    SvaraRadera
  2. Hittar den inte på hemsidan, men om du ger mig en länk kan jag klistra in artikeln här

    SvaraRadera
  3. STORT TEST: Så bra fungerar toningskorna
    Kuperad terräng kan vara svårt att hitta i stan – men med toningsskor får du samma träning på platt asfalt.



    MBT
    Moya

    ”SOM ETT MINI-GYM”

    Pris: 2 498 kronor.

    Funktion: MBT aktiverar och stärker kroppens stabiliserande muskelsystem nerifrån och upp. De små lednära muskler som fungerar som kroppens ”naturliga stötdämpare” används. Hemligheten ligger i den patenterade sulans konstruktion. Den ger en naturlig instabilitet som kroppen reagerar på med små rörelser för att upprätthålla balans. Träningseffekten kan liknas vid lågintensiv träning på balansplatta.

    Finns för kvinnor och män: Ja.

    Material: Mesh och läder.

    Köp här: www.mbt.com (Återförsäljare för hela Sverige)

    Omdöme: Dyrast är inte alltid bäst, men i det här fallet är det så. Passformen och funktionen är helt överlägsen. Du rullar fram på ett behagligt sätt (som att gå barfota på en sandstrand) och den sitter behagligt på foten. Den är både instabil och stabil på samma gång. När jag gått många timmar blir jag trött i bröstryggen, på ett bra sätt. Möjligtvis att den är lite varm men inte på något jobbigt sätt. Skon är väl värd sina pengar och du får resultat direkt.

    Läs mer: www.mbt.com




    Ecco
    Biom Train


    Pris: 1 350 kronor (i mesh 1?200 kronor).

    Funktion: Skon ger extra support och stabilitet. Hälen är skålformad vilket ger en extra bra passform. Extra slitstarkt ytterskal. Funkar även att springa i.

    Finns för kvinnor och män: Ja.

    Material: Jakskinn, det är mycket mer slitstarkt än koskinn (samma sko finns också i mesh).

    Köp här: www.ecco.se (sök här efter en butik i din stad)

    Omdöme: Jag hade gärna gett en femma för att den är så bekväm och snygg. Men som toningsko ger den inte så mycket. Däremot har den mycket bättre support än en traditionell gympasko. Ecco har aldrig varit kända för sin design, men de här är riktigt snygga. Dessutom är passformen superskön. Så den foträta skon lever verkligen upp till sitt rykte, inlindat i ett snyggt skal. Skon har det lilla extra, klämmer åt på rätt ställen och känns lätt.

    Läs mer: www.ecco.se

    SvaraRadera
  4. Reebok
    Easytone



    Pris: 1 000 kronor.

    Funktion: Inspirationen till dessa skor kommer från balansbollen. Skorna har små luftfyllda balansbollar i sulan, en under trampdynan, en under hälen och en liten längst fram. Det gör att benen får jobba extra mycket vid varje steg, vilket ger starkare rumpa och ben.

    Finns för kvinnor och män: Ja.

    Material: Mesh och syntet.

    Köp här: www.stadium.se, www.sportamore.se, www.brandos.se

    Omdöme: Designen är supersnygg och de är helt okej sköna. Men de klampar på ett konstigt sätt när jag går. Det finns inget flow i själva steget. Det känns som att det blir extra mycket aktivitet i hälen och efter ett tag blir jag nästan lite öm och trött i hälen. Det talar i och för sig för att det händer något i foten, men jag blir mer öm än trött. Toppen att ha som en alternativ gymsko eller bara som en promenadsko. Skon är gjord för personer med något bredare fötter.

    Läs mer: www.reebok.com





    Reform
    Rykä

    ”EN PRISVÄRD SKO”

    Pris: 1 000 kronor.

    Funktion: Toningssko där fot och sko ska arbeta tillsammans för att stärka musklerna i ben, mage, rygg och fötter. Rykä rocker, en specialdesignad sula i mellanfoten, driver steget framåt. Den har en dämpning i hälen som förlänger hälsenan och baksidan av låret samtidigt som den får en skjuts framåt för att ge foten ett korrekt och säkert steg. Hälen har också en ganska brant vinkel för att foten ska rulla fram.

    Finns för kvinnor och män: Nej. Endast i damstorlekar.

    Material: Ovandel i mesh.

    Köp här: www.intersport.se och i Intersportbutikerna.

    Omdöme: Väldigt skön passform och en mycket prisvärd sko. Sulan ger både support och instabilitet och ger möjlighet till ett mycket bra steg utan att det känns onaturligt. Benen får jobba direkt och hållningen blir bättre redan vid första steget. Det känns även som att det sitter en liten boll i hålfoten vilket ger foten en mer naturlig form och skon en bättre passform. Det här är en perfekt sko att ha till alla tillfällen. Den skulle kanske till och med funka att springa i.

    Läs mer: www.ryka.com

    SvaraRadera
  5. RYN


    Pris: 1 595 kronor.

    Funktion: Stärker hjärtat och musklerna, ger fastare lår och vader, bättre hållning och bra stötdämpning. Deras tester visar en ökad förbränning med 18 procent på grund av skons speciella sulkonstruktion och form som bidrar till en ökad blodcirkulation.

    Finns för kvinnor och män: Ja.

    Material: Mesh och läder.

    Köp här: I nästan alla Eurosko­butiker (110 st).

    Omdöme: Jag får ingen skön känsla för skon. Det är svårt att sätta fingret på, men den känns liksom helt könlös, plastig och hård. Sulan är hård och har en kant under hälen som hindrar steget från att få ett skönt flow. Men visst, foten, eller snarare hälen, vaknar till liv. Den får mer en hård stöt i stället för en mjuk isättning vid varje steg. Var noga med att verkligen sätta i hälen längst bak här för maximal effekt och för att hela skofunktionen ska komma till sin rätt.

    Läs mer: www.ryn-shoes.com






    Skechers
    Shape-ups


    Pris: 1 400 kronor.

    Funktion: De ska skydda dina leder, ge ökad förbränning, bättre hållning och tonade benmuskler. Skorna lovar även tajtare magmuskler, ökad blodcirkulation, snyggare rumpa och minskad belastning på knäleden.

    Finns för kvinnor och män: Ja.

    Material: Mesh och skinn.

    Köp här: I cirka 90 skobutiker och på www.brandos.se och www.sportamore.se

    Omdöme: Rent utseendemässigt liknar den en mbt-sko fast med snyggare design och färger. Passformen är helt okej. Nu har jag smala fötter, så på mig smiter den inte åt ordentligt. Nätet i främre delen gör att det blåser rakt in och gör dem inte lämpade för vintern om du inte har tjocka ullstrumpor. Skorna har ett skönt rull, bra instabilitet och jag använder de mycket till vardags. Effekten kommer direkt eftersom skon är väldigt instabil och kräver fokus på steget. Väl investerade pengar.

    Läs mer: www.skechers.com






    Fitflop
    Supertone

    ”KÄNNS PLATT OCH STUM”

    Pris: Damskon i mocka 1 295 kronor, herrskon i skinn 1 496 kronor.

    Funktion: Ska minska ryggont, öka muskelaktiviteten i rumpan, låren och vaderna, minska påfrestningen i knä- och fotled samt minska trycket på fötterna. Specialsulan heter microwobbleboard och är uppbyggd i tre zoner, med extra support vid hälen, minst i mitten och medelsupport längst fram.

    Finns för kvinnor och män: Ja.

    Material: Mocka och skinn.

    Köp här: www.fitflop.com (finns från februari) eller hos Sjökvist skor i Jönköping, Sko Larsson i Lidköping och Mediband och Shoescape i Stockholm.

    Omdöme: Allt är bättre än inget. Om jag jämför med en Converse så är den här bättre, men inte mycket. Den känns platt och stum. Dammodellen både känns och ser ut som en killsko. Den liknar en skateboard­åkarsko, som kan vara fin till jeans. Passar lite bredare fötter, men känslan av instabilitet eller motstånd finns inte alls.

    Läs mer: www.fitflop.com

    SvaraRadera
  6. GÅ dig i form!
    TEST/instabilitetsskor
    Tänk dig att gå till jobbet, shoppa loss på lunchen, promenera till eftermiddagsmötet – och samtidigt få en tonad rumpa och starkare ben.

    Med instabilitetsskor kan du få allt detta!

    Kropp & Hälsa har testat sju par.

    Om du har ont om tid eller bara vill forma kroppen det lilla extra ska du testa den senaste trenden med toning/instabilitetsskor.

    Vi är inte gjorda för att gå på ett hårt stengolv hela dagarna. Vi är skapta för att gå på instabila underlag. Så det är ingen tillfällighet att toningskorna har fått ett rejält genomslag – och mer verkar det bli. Speciellt nu när träningstrenderna pekar på funktionell träning där hela kroppen ska jobba dynamiskt i stället för att koncentrera sig på en muskelgrupp.



    En fot som är van vid att gå i högklackat eller fina kostymskor kommer att märka stor skillnad. När man använder toningskor aktiveras alla små muskler i fötterna, vaderna och benen direkt och det går vidare hela vägen upp i bålen. Efter en hel dags användning kommer det att kännas i benen, men framför allt i bålen och ryggen.

    Om du brukar promenera till jobbet är det toppen att ha ett par instabilitetsskor för att sedan byta när du kommer fram (om du måste). Du kommer att känna skillnad. Det är som att ha ett litet minigym under fötterna hela dagen.



    Knepet är inte att sulan ska vara så hög som möjligt, utan det är konstruktionen på själva sulan som är grejen. En del har lyckats riktigt bra, andra mindre bra. Skon ska både vara bekväm, ge support men samtidigt instabilitet och inte vara för hård eller för mjuk.

    Men observera att dessa skor inte är i stället för traditionell träning utan ett komplement.

    SvaraRadera
  7. Jag har MBT skorna och är jättenöjd med dem. Men jag är tveksam på om de har gjort underverk för rumpan. Ryggen, som jag har lite problem med, är jätteglad. Man får en jättebra hålling i dem.
    Lycka till!

    SvaraRadera
  8. Du kommer bli snyggast i förorten. Och tänk att jag känner dig och allt!

    SvaraRadera
  9. Tack för all info! Har även hört från annan källa att de är bra för rygg och hållning, men om det skulle ge ett fast äs är mer tveksamt. Jag tror jag nöjer mig med vanliga gymadojjor trots allt. :)

    SvaraRadera
  10. Jag blev sugen när du skrev om dessa nu. Var lite inne på dem förut med "glömde bort dem". Nu hittade jag Reebooks på La Redoute - och med en 40% rabattkod och fri frakt går de lös på 600:- och då klippte jag till :) Väntar nu med spänning på dem!

    SvaraRadera
  11. ESMARA
    Träningsskor med balanseffekt

    249kr

    köpta på Lidl i vintras
    Slitstark TPE -yttersula

    Innesula-mesh

    SvaraRadera