torsdag 17 februari 2011

Saker man bör undvika i vecka 26

Till att börja med, försök att inte glömma viktiga papper på skrivbordet när du lämnar jobbet. Det betyder nämligen att du får hoppa av tunnelbanan efter en åkt station, vända tillbaks till jobbet, hämta de där viktiga papprena och åka hem igen. På det sätter förlorar du ungefär 30 minuter, vilket gör att du redan har lite stresspåslag innan du hunnit hem. För när du kommit hem så får du jättebråttom att hinna laga mat (utan kök) och utfordra de tre hungriga pojkarna (och två vuxna för all del) innan det är dags för den stora utmaningen. Eller, en av dem. Den första är att övertyga pojkarna om att läxorna ska göras pronto direkt efter maten, trots att de vuxna inte är hemma. Det går sådär.

Sen har klockan hunnit bli jättemycket och det börjar bli bråttom på riktigt. Utmaning nummer två alltså. Eftersom det krävs en blixtinsats på Ikea för att lämna och hämta grejor till köket för att inte sinka snickaren i sitt arbete, är det snabba ryck för att bära ut allt till bilen som ska tillbaks till Ikea. En täckskiva på 217 cm är både stor och tung, kan jag informera om. Du inser också att bilen är full med kakel som ni måste tömma innan ni lastar den full.

Phu, off and iväg. Du har glömt dina Gaviscon.

På Ikea, när bilen ska tömmas, så går lite lämplig ena armen till bagageluckan av. Allt enligt the rules of Murphy. Till återköpsdisken är det svinlång kö, och när ni väl är framme är klockan tio i åtta (och ni har hunnit dela på tre Twix för 10 kr, eftersom ni knappt hann äta middag innan ni stack). Magen är nu fullständigt stenhård och rund som en basketboll. En snabb repa in på tagsjälvlagret hade varit jobbigt nog för att komplettera med det saknade. Men icke. Måste fråga ”en grej” på köksavdelningen. Som ligger typ i andra änden och en trappa upp. Tio i åtta, let me tell ya.

När ni står och pratar med kökstjejen så börjar de välkända tonerna av ”bron över floden kwai” att ljuda. Du och sambon konstaterar kort att ”det här är vår låt, den borde vi dansa brudvalsen till när vi gifter oss”. Magen nästan krampar och du får svårare att andas, särskilt eftersom du känner att du nästan måste småspringa till tagsjälvlagret. Vilket såklart är en fullständig omöjlighet. Halsbrännan står som en eldkvast ur munnen.

Humöret är på botten när ni väl är där och du väser irriterat nåt om att föda barn i vecka 26 på tagsjälvlagret på Ikea i Barkarby.

Hemma tillslut, barnen har gjort sina läxor (lycka!), det är precis slutet på mästerkocken och de inspirerade barnen frågar ”vad blir det för middag i morgon?”. Tack för frågan. Ni har ju fortfarande inget komplett kök. Du dunsar ner i soffan med alla dina tusen extrakilon, fotbollsmagen och en karta Gaviscon. Äntligen.

9 kommentarer:

 1. Å min älskade hyresrätt.

  SvaraRadera
 2. Du vet inte vad du missar! :)

  SvaraRadera
 3. Åh vad skönt att jag är klar. Både med köket och med barnen... :)

  SvaraRadera
 4. Lena: Ja. Lyllos dig! Men snart har jag en sprillans ny bebis och ett sprillans nytt kök. Bara en sån sak!

  SvaraRadera
 5. ja de ser ut att bli skitbra när det är klart, så såna här kvällar, är smällar man får ta.. =)

  SvaraRadera
 6. Känns som om en kram skulle passa bra...så kram på'rej! :)

  SvaraRadera
 7. Den där Murphy brukar vara här och jäklas med. Allra mest verkar han gilla att jäklas med bilen :-(

  SvaraRadera
 8. Alltså jag hade orkat ungefär... 1/3 av det du orkade. Och då är jag inte ens gravid. Vilken kväll!

  SvaraRadera