torsdag 10 maj 2012

BosseRappne doesn't live here

Det vore förmätet av mig att säga att vi har en trädgård. Jag brukar säga att vi har en tomt. Vi har en stor tomt som består av sju äppelträd, en stor vacker lönn, en kanske femtedel gräsmatta och resten ogräs och "obrukad mark".

Nu när det är vår har jag lokaliserat följande: vitsippor, gulsippor, blåsippor, gullvivor, maskrosor, tulpaner, pärlhyacinter, påskliljor, rosa hyacinter (garanterat sparade lökar från någon jul för länge sedan) en mängd odefinierbart och nån blå blomma som jag envisas med att kalla scilla. Det låter väl trevligt? Problemet är bara att alltihop växer helt random. Lite kors och lite tvärs. Rätt fult.

Om man bortser från utopia där jag drömmer våta drömmar om en pool på tomten, en mur och utjämning av slänten och istället håller mig till lite mer verklighetsnära tankar så skulle jag verkligen bara vilja ha gräs. Fint grönt gräs överallt och så träden där i. Som en vacker park. Jag gillar ju golfbanor. Rent, prydligt, ordning och reda. Sen kan man ju för kuls skull montera några pallkragar och trycka i lite ringblommor och potatis. Men i dagsläget ser jag allt som inte är gräs eller träd som ogräs.

2 kommentarer:

  1. ...och jag försöker bli av med gräset. 2500 m2, varav 2300 m2 består av just gräs. Inte kul alls. Ska vi byta? ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gärna! Jag behöver en sisådär 1200 kvm. Vill du ha lite gullvivor med i ogräset? ;)

      Radera