onsdag 9 maj 2012

I sann husmorsanda

Jag försöker bli lite slug. Jag har en ambition att hitta smarta time savings i vardagen, och jag tänker att om jag lyckas lokalisera dem och implementera dem nu när jag fortfarande är mammaledig (och har All Tid I Väääärlden...) så kanske de är etablerade lagom tills Vardagen och Ekorrhjulet bankar obarmhärtigt på dörren.

Okej. Det är inte märkvärdigare än att jag håller på att jobba in veckomenyer. Det gör säkert alla andra, men för oss har det varit lite mer ad hoc, lätt panik på Coop, hoppsan mjölken är slut - igen!, och köttfärssås fem dagar i veckan. (Lasagne de andra två.)

Jag ser bara vinster.

1. Vi äter betydligt mer varierat. Jag har en pilasterhylla som dignar av olästa kokböcker, men jag surfar runt, och framförallt på receptpunktnu hittar jag middagarna. Det är till och med roligt! Och en utmaning att hitta nya grejor (som ska falla hela familjen i smaken). Mitt helt nya är att vi ska äta fisk varje vecka, det har vi verkligen inte gjort (eftersom att en av boysen i familjen haaatar fisk. Pust.).

2. Vi, och framför allt barnen, äter mer grönsaker! Fråga mig inte hur det hänger i hop, men det kanske är så enkelt som att när maten ändå är planerad och alla ingredienser finns hemma så skär vi upp lite extra grönsaker i bara farten. Och killarna äter mer och mer. Dottern, den lilla smaksensationsbönan, vill ha ALLT.

3. Vi spar pengar. Det hinns inte glömmas bort massa mat längst bak i kylen som sen själva tar och vandrar i flock ut och ner i soptunnan. Vi har hemma det vi ska äta. Dessutom blir det nästan alltid matlåda, både till mig och till maken.

4. Tiden, tiden! I stället för att läsa Aftonbladet ytterligare en gång på nätet så letar jag recept. Med ingredienserna på lapp i näven går shoppingen rekordsnabbt. Frågor på det?

Och så här ser förortsmenyn ut denna vecka:Och i morgon ska jag prata om städning. ;)

4 kommentarer:

 1. Åh ja! Please do prata om städning! Tar ni hela huset i ett huj eller delar ni upp vånining för våning? Eller en dag toaletter, en dag damma, en dag dammsuga? How doooo you dooooo it?!
  Och om hur ni hanterar er ekonomi! (alltså hur gör ni med era räkningar, sätter ni in dem i internetbaneknen när de kommer? sparar ni dem på ett sinnrikt ställe för att sätta er ner den 24:e varje månad och lägger in dem då. och då, ja då vet ni exakt var de är?) Jag måste fråga på bloggen! Göra en sk poll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yllis my friend! Inte kunde jag väl vänta tills i morgon med detta viktiga! Städningen, varsågod. Ekonomin däremot suger jag på. Den kommer senare.
   Ja! Gör en sk poll!

   Radera
 2. Matsedel är det bästa, storhandla är jag tyvärr dålig på men jag vet åtmistone vad jag ska ha. Den grekiska pytten måste jag oxå prova:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pytten blev supergod! Men det tyckte inte killarna, suck. :S

   Radera