Jag kommer nog aldrig att tröttna på världens godaste caesarsallad. Åt den idag till middag, och det slog mig att jag lovat att lägga ut receptet! Så, here we go:
romansallad
torrostade pinjenötter
knaperstekt bacon
stekta kycklingbitar
massor med riven parmesan
och så självklart DRESSINGEN!!:
2,5 dl rapsolja
1 ägg
2-3 msk pressad citronjuice
0,5 msk dijonsenap
2 sardellfiléer
1 vitlöksklyfta
1 msk vatten
0,5 msk vitvinsvinäger
0,5 krm salt
0,5 krm nymalen svartpeppar
Kör så det ryker med stavmixern. Blanda rubb å stubb.
NJUT!
Ps. Receptet på dressingen är för typ 8 portioner. Bara så ni vet.
men shit vad längesen det var sen jag gjorde ceasarsallad - idag måste det ske!
SvaraRaderaoch fel stavade jag också.
SvaraRaderaTack!!//Betti
SvaraRaderaCaesarsallad är gudagott om man får en bra en! Din låter jättegod. Tyvärr är det många restauranger som vill "piffa" till den med galna ingredienser som oliver, ananas mm :(
SvaraRaderaHipp Hurra! Det finns alltså fler som köpt 70-talsvilla och ska renovera, med blogg dessutom! Våra drömmar om snickarglädje och knotiga äppelträd blev just... en halvsuterrängvilla från tidigt 70-tal. Inflyttning i sommar, jag kommer att följa dig med spänt intresse!
SvaraRaderaLisa K
Sara: För mig blev det visst tre dagar i rad... och hoppsan, rester till matlådan i morgon. :O
SvaraRaderaBetti: My pleasure! :)
Maria: Jamenherregud, det är ju sällan man stöter på en lika finfin på restaurang som med detta recept. Ananas! Eller tomat! Hallå liksom! :)
LisaK: Åååhhh, hurra! Man kan bestämt tro att det är en sjuttiotalsvilla, men där bedrar man sig. Huset är nämligen såpass modernt som från 1981! Japp, med valv, mexitegelvägg i gillestugan, furukök, lackad furutrappa... you name it! :D
Vi har också inflytt i sommar, 30 juli för att vara exakt. Bloggar du också?