lördag 17 april 2010

Money money money

Det snurrar i kolan, konstant.
Jag räknar och räknar, men jösses vad svårt det är när man varken vet vad ett "standardkök" eller ett "standardbadrum" egentligen kostar. Eller om en dränering verkligen kostar 2000 kr per löpmeter, det kanske är närmre 3500 kr? Hur räknar man på bergvärme? 150 000? Det blir inte enklare när vi inte ens vet vad vi får ut för lägenheterna... Sen ska innerväggar och golv rivas på det. Nivellsystem är det som krävs. Offert måste vi få senast onsdag. Övriga frågor: hur lång tid tar det? Hur ser det ut när det är klart? Kan vi bo där under tiden?

Nackspärren släpper väl greppet i bästa fall till jul.

6 kommentarer:

  1. Bergvärme är egentligen en ganska enkel kalkyl. Du räknar ut hur mycket du sänker elkostnaderna med och säg att du räknar med en amortering på 10-år (det gjorde vi) får du de facto en vinst på ca 500 kr/månad. Men, räkna inte med siffrorna som oftast presenteras av entreprenörerna - de är väl optimistiska.

    130.000 kr betalade vi för vårt 130 m djupa hål inkl. bergvärmepump, installation och extra varmvattenberedare. Men det var ca för 6 år sedan. Men å andra sidan före rot-avdragen.

    SvaraRadera
  2. Och ROT-avdraget försvinner ju i september när vi får maktskifte i regeringen.

    SvaraRadera
  3. 150 000 kr betalade vi för bergvärme i vintras (före rotavdraget). Då ingick stor varmvattenberedare. Panna från IVF. /maria g

    SvaraRadera
  4. Marie: Fast det är svårt, eftersom nu bor ett äldre par i huset, som inte har värmen på alls...

    Maria g: Det är väl där omkring det ligger... Jaja, det är nog bara att bita i det sura äpplet!

    SvaraRadera
  5. Jag och min man har också blivit med hus och är i samma situation: byggare som kommer med svepande kostnadsförslag muntligt, och dessutom höftar till ett ungefärligt datum för byggstart... Samtidigt som banken vill ha exakta kalkyler för att bevilja lån. Detta är ju verkligen en rysare. Men det blir nog fint när det är klart! Lycka till!

    SvaraRadera
  6. Cecilia: Rysare är bara förnamnet... Lycka till du också!

    SvaraRadera