måndag 21 mars 2011

Det är inte idioten i inlägget som skrivit det. Eller hur det nu var.

Om man inte är vaksam så kan man råka betala fel inbetalningskort när man ska betala sin prenumeration på tex AlltiHemmet. Om man i det där dubbelsidiga fakturainsticket som ligger med i plastpåsen, betalar fel inbetalningskort så betalar man inte bara sitt nummer av AlltiHemmet (som ju var tanken), utan man betalar också för ett erbjudande av tex Allt om Trädgård. En tidning som en med fruktansvärt ogröna fingrar tyvärr inte är det minsta intresserad av.

Detta misstag upptäcks ju inte förrän efter det att premien i form av en billig sekatör och en jätteful mönstrad liten bricka anlänt. Och man då bläddrar igenom högen med alla sina betalda fakturor och först då ser att man har betalat fel. Efter detta finns den där diffust gnagande känslan av att ”javisstja, jag måste ju säga upp den där felaktiga prenumerationen också” kvar i kroppen. Den känslan brukar komma i förstärkt form som ett brev på posten (!) i samma veva som ett nytt nummer av Allt om Trädgård anländer till adressen.

Vill det sig illa så hinner det gå nästan ett halvår innan man i all annan vardagsröra tillslut verkligen tar sig i kragen och säger upp tidningen. Då ligger en prydlig hög med Allt om Trädgård, fortfarande olästa, och väntar in våren. Eller nåt.

Men denna hypotetiska händelseutveckling skulle naturligtvis aldrig drabba undertecknad. No way. José.

5 kommentarer:

 1. Fniss. Tror jag ska börja rådfråga dig om trädgård från och med nu ;)

  SvaraRadera
 2. O de e väl du som har sjukt svårt att komma ihåg o säga upp prem också?
  Eller Jon dom skrivit brevet..

  SvaraRadera
 3. Typtrettiosex: Moi? Nä, men jag känner en tjej, i närheten av där du bor, som har en hög med trädgårdstidningar du nog säkert skulle kunna få komma över till en billig penning. Det kan nog tänkas att det bifogas en sekatör, till och med!

  Less..: Ja, inte vet jag. NÅN är det. Tydligen. :)

  SvaraRadera
 4. Fniss!
  Jag har prenumererat på AoT av egen fri vilja ett tag, men ville nu säga upp den. Vilket gick bra, men jag hade tydligen 339 kr tillgodo. Samtidigt stod det att jag skulle "erhålla nr 6 och 7, sen är pren avslutad". Hmmm.. 339 kr för två tidningar? Jag mailade dem och frågade och det visade sig att jag kommer att få tidningen till oktober/november!! Var tusan kom DET tillgodohavandet från? Det är ju inte så att jag har pensionsparat hos dem eller så?

  SvaraRadera
 5. Jo: Men VA?? Hur är det ens möjligt?!? :D

  SvaraRadera