tisdag 8 mars 2011

The Väska

What’s with this BB-väska? Jag blir på allvar förundrad är när jag läser på olika forum och lite överallt om den där BB-väskan. Som att det vore nåt magiskt, som om hela bäbisens framtid, välgång och lycka (och min med, med största sannorlikhet) hänger på att den är rätt packad.

Men allvarligt. Vad kan hända? Hur länge är man borta? Ett dygn eller två? Lite rena undisar, necessär med lite renhållningsprodukter, kamera och laddare och lite kläder att svepa in lilla bäbin i. Och en bilbarnstol.

Vad möjligen mer kan man behöva?

8 kommentarer:

 1. Tror att det bara är ett sätt för folk att på ett konkret sätt kunna förbereda sig inför förlossningen. Känna att de har koll på läget helt enkelt. Tror att det särskilt är förstagångsföräldrar som oroar sig.

  Andra saker man kan (men inte måste) ha med sig är musik, vetekudde (älskade vetekudden) och godis för snabb energi.

  SvaraRadera
 2. Ett lypsyl. Det hade inte jag. För när man drar i sig ett ton lustgas så får man så torra och trasiga läppar att de går sönder och blöder. Jag såg inte klok ut.

  SvaraRadera
 3. digestivekex. vi hade med oss två paket när vi skulle få busan (nr 1) för T visste inte om jag ville ha vanliga eller såna digestive oliv. Säger en del om hur jag varit i nio månader? :)

  SvaraRadera
 4. ps/ andra gången, no digestivekex öht/ds

  SvaraRadera
 5. Jag blev ju tvångsinlagd utan vidare förvarning, så jag hade noll och ingen BB-väska. Kidsen fyller snart fyra, verkar inte fått några men av utebliven väska. vi hade inte ens köpt några kläder, men det löste sig.

  SvaraRadera
 6. magisk är den väl inte, men mer än "lite" bebiskläder tror jag på. vi blev kvar några dygn med carl bebisar bajsar och sånt :P

  SvaraRadera
 7. Miss UD: Det finns väl kiosker på varenda sjukhus, så om man glömmer så är det väl rätt enkelt att åtgärda. Så resonerar jag.

  labolina: Men allt man kan tänkas glömma borde ju på ett snabbt och enkelt sätt kunna åtgärdas. Jaja, jag kanske hinner börja nojja lite längre fram. ;)

  E: Jag lämnar inte huset utan försvarets hudsalva, så den är inte trolig att jag skulle glömma, oavsett vart jag ska! :)

  Yllo: Digestivekex! Det var länge sen, gud så mumsigt!

  Frida: Du måste vara undantaget som bekräftar reglen..! ;)

  ICBY: Finns det inte blöjor till sånt?? ;P

  SvaraRadera