onsdag 23 mars 2011

The survival of the fittest

Sonen vill absolut ha en ”hemmagjord dajmtårta” när han fyller år. Nu har jag googlat på recept, men jag vet inte, jag tycker inte det låter så jättekul. Dessutom är alla fullproppade med mandel eller hasselnötter, och om jag inte vill behöva sticka en kniv och en kulspetspenna i halsen på sambon innan jag ringer 112 (”lätt att slå”) så ska vi nog undvika tårta med nötter i. (Vill gärna att den kommande dottern ska få träffa sin pappa, dessutom.)

Men jag funderar på ett alternativ, nämligen att delegera dajmtårta till barnets mormor, så kan jag själv bidra med en kladdkaka. Som en back up om dajmtårta inte faller alla i smaken och som en försäkran om att sambon överlever elvaårskalaset.

11 kommentarer:

 1. Det låter klokt, nötallergi är ju inte att leka med! Vare sig trakeotomi eller ambulans är ju heller speciellt piffigt på ett födelsedagskalas...

  Pssst, du klarar tryffeltårtan...;)

  SvaraRadera
 2. Vardagsdramatik i all sin charm, men vi låter nog bli som sagt... Vill ju inte att nån såndär bieffekt ska stjäla uppmärksamheten från sonen! :D

  (Jag kanske testar tryffeltårtan... ;)

  SvaraRadera
 3. dajm innehåller mandel, eller hur? Så går den inte bort oavsett? Annars, gör en sockerkaksbotten och kör det vanliga rejset med tex banan, vaniljvisp, hallonsylt, whatever och toppa med grädde och dajm kanske? Blanda kakao i sockerkakssmeten så blir det lite mer chokladigt?

  SvaraRadera
 4. Dajm funkar. Men vanlig tårta med sockerkaksbotten går fetbort, såna tårtor gillar inte födelsedagsbarnet. Han är med kladdkaketypen. Älskar choklad. Och tydligen dajm också..

  SvaraRadera
 5. Vispa keldas vanilsås och rör i en påse dajmkulor. Häll ner i en form som är klädd med plastfolie, täck å in i frysen.
  Skitgod dajmglass:))

  SvaraRadera
 6. oj, här var det fullt av dajmtårtespecialister. lycka till. jag håller tummarna för att ingen behöver åka ambulans och att födelsedagsbarnet blir nöjt!

  SvaraRadera
 7. Gör en kladdkaka med chokladglasyr ovanpå, och så strör du såna små dajmkulor on top - dajmtårta :)

  SvaraRadera
 8. I Mia Öhrns bok Fler Kladdkakor finns ett recept på en kladdkaka med chokladig grädde med daimhack i och på. Googla "Kladdkaka med daimgrädde" så hittar du receptet. :)

  SvaraRadera
 9. Du är en mycket omtänksam blivande fru ;-)

  SvaraRadera
 10. färdiga maränbottnar, vaniljglass och krossad dajm? för enkelt? men galet gott!!!

  SvaraRadera
 11. Hurra för alla bra förslag! Tack!
  Och maräng och glasstårta är ju liksom ALDRIG fel... :)

  SvaraRadera