torsdag 17 mars 2011

Live från förortsvillan

Vi lagar middag, mitt i detta skälvande nu. Det blir en klassiker, nämligen bacon och potatisbullar. (Och sallad, mycket oliver och ruccola.) Så här gör vi, enligt som vi lärt oss (av nån som sett Tina laga mat på teve): nämligen att spara lite städjobb från induktionshällen genom att steka på en handduk! Det känns helknasigt, men det funkar geschwinnt.

Vad blir dagens middag hos er?

9 kommentarer:

  1. Broccoligratäng med skinka.

    Gör en röra med ägg, ost grädde, häll röra över broccoli, in i ugn i 20.

    Kolhydratsfri

    SvaraRadera
  2. Hm...den kulinariska höjdaren falukorv i ugn....*suck* Har fortfarande ingen som helst matinspiration utan tar "the easy way out".

    SvaraRadera
  3. Janne: Du kämpar på med din lchf. Imponerande! Men i min värld kommer du alltid att vara kanelbulleJanne. :)

    Sara: Åh! Mums!

    S&Bs mamma: Vi körde falukorv i går. Men du äter väl ordentligt, nu när du varit så sjuk? *med risk för att låta som en mamma* :)

    SvaraRadera
  4. Men hjälp! Med en kökshandduk! Jag är imponerad över dina husmodersknep!

    (Oj - inloggad på jobbmejlen...)

    SvaraRadera
  5. Näpp, fortfarande ingen som helst aptit...Så det är väl sisådär, skulle man kunna säga! Med två glada pajsare behöver jag ju få tillbaka krafterna omgående!

    SvaraRadera
  6. Lena: Eller så kunde man ta en tidning. Nu, just i går, så blev det lite märken på handduken. Det har det inte blivit tidigare. Så frågan är om den blev bränd (?) eller om den blev avfärgad från smutsig undersida på stekpannan. Om detta tvista de lärde. (Men det sparar ju på städningen, som sagt :)

    S&Bs mamma: Ja, det behöver du ju verkligen. Se till att sno i hop nåt riktigt fredagsmumsigt till i kväll, och ÄT! :)

    SvaraRadera
  7. Hmm.. intressant! Man kan alltså steka på en handduk? Blir den inte varm/bränd? Jag är ju teknolog, så jag borde kanske kunna sådant här, men min hjärna orkar inte reda ut det just nu iaf... :)

    SvaraRadera
  8. Jo: Det kan man. Eller en tidning. Just nu tyckte jag att handduken blev lite missfärgad, om det var för att den blev bränd eller för att stekpannan inte var helt ren på undersidan vet jag inte förrän efter tvätt.
    Men på induktionshällar (hur DE nu funkar?!?) så ska det vara fullt möjligt. Magi, eller hur? :)

    SvaraRadera