måndag 7 mars 2011

Sportlov för en nästan-elvaåring kvar i Förorten

Måndag: häng med sin pappa på dan, jujutsuträning på kvällen.

Tisdag: Kanelbullebak och papiermachepyssel med mormor. En hammarhaj blev resultatet. Och goda bullar, såklart.

Onsdag: Skidor i Romme Alpin med sin far, middag hos kusiner i Falun före hemgång.

Torsdag: Cosmonova och Naturhistoriska med hela Förortsfamiljen. Vi såg Sea Monsters i 3D och hängde på utställningen om kroppen. Jag gjorde ett vittnesminnestest och ungarna försökte med enade krafter att få inälvorna på rätt plats i torson. När de stod, lite förvirrade, J med en överbliven magsäck i handen och A som höll levern på plats för att den inte skulle ramla ut så skrattade vi så att vi nästan ramlade av bänken, sambon och jag. Inte för att jag skulle lyckats bättre, men det är ju alltid roligt att skratta åt andra som misslyckas. :)

Fredag: En heldag på Moderna Museet. Killarna göt i gips, sambon och jag försökte oss på nåt liknande med det bidde inte ens en tummetott, och sen både fikade vi och lunchade på samma ställe. Jag vill passa på att varna alla andra eventuella Moderna Museetbesökare: i en lunch ingår INTE ett litet glas läsk, sån där automatläsk som man får på tex mc donalds. På MM kostar ett sånt litet glas 26 kr. Bara så ni vet. Vi visste nämligen INTE.

Lördag: Ingen vecka utan ikea, för oss vuxna. Kidsen var hemma hela dagen och jag tror att just nästanelvaåringen var väldigt fokuserad på Sims. De hängde nog framför datorn större delen av dagen, alla tre. Jag och sambon fokuserade på 3,5 meter garderobsvägg, lite städning och soptippen. Kvällen avslutades med Mello, och det var så trist att jag gick och sköljde näsan istället, till min sambos förtjusning.

Söndag: Vi var hos sambons syster. Promenerade i solen och lagade lunch. Och så såg vi Carola två gånger. (Hon bor nog i hooden, konstaterade vi.)

Sen blev det plötsligt en helt vanlig måndag igen.

2 kommentarer:

  1. Eftersom jag vet ungefär vart sambons syster bor så kan jag bekräfta att Carola bor i hooden...

    SvaraRadera
  2. Hehe, ja nu vet jag EXAKT! ;)

    SvaraRadera