tisdag 15 mars 2011

Kaffe?

Det här med kaffe. Jag dricker ju faktiskt en hel del kaffe. Inte riktigt lika mycket nu i detta välsignade tillstånd som i vanligt ovälsignat dito, men ändå. Kaffe är ju lite livlinan i tillvaron på nåt sätt.
Förut så hade jag och vi en vanlig bonnkaffebryggare. Nåt vanligt ofänsy märke. En fulbryggare, helt enkelt. Men den bryggde på i godan ro, och jag tyckte nog att om man bara doserade rätt så blev det gott. Sen fick vi för oss att vi behövde vara lite mer fänsy, nu med huset och nya köket och allt sånt där. Jag är ju dessutom en sån som lyssnar på vad andra tycker och tar intryck. Det gjorde jag även i det här fallet, vilket resulterade i att vi plötsligt blev varse om att det inte går att leva utan en moccamaster. Så det har vi nu. Kaffebryggarnas rolls royce, typ.

Men, allvarligt och handen på hjärtat. Innan vi fick doseringen rimligt rätt så smakade kaffet råttgift. Nu med lagoma mängder pulver och vatten så, tja, inte vet jag. Men det är väl okej. Nästan som i gamla bryggaren. (Gamla bryggaren gjorde faktiskt väldigt gott kaffe.)

Det skulle ju kunna vara så att mina gravvohormoner spelar mig ett spratt och får mig att tycka att kaffe har lite grann tappat mark, men tänk oh förfärliga tanke, om kaffet på riktigt smakar likadant som i fulbryggaren? Att det som gör skillnad är vilka bönor och vilken rostning det är? Att det faktiskt inte är någon skillnad på själva bryggaren?!

Ett blindtest för alla moccamasterfrälsta vore intressant.

Moccamaster in da house.

12 kommentarer:

 1. Jag skulle vilja saga att det ar antalet watt som ar avgorande. Om vattnet blir riktigt varmt sa blir kaffet godare!

  SvaraRadera
 2. Det låter ju förnuftigt på nåt sätt. Men ändå. Ett blindtest vore spännande! :)

  SvaraRadera
 3. Det där har jag också funderat på. Kaffet som bryggs ute i Rucklet är mycket godare än det hemma, och ruckelbryggaren är nog från början på 80-talet om vi ska vara generösa. Det KAN ju vara miljön som spökar... Eller vattnet?

  Hoppas för er skull att det bara är "gravvokomplikationer", jag har inte stött på någon gravid kvinna som gillar kaffesmak... :)

  SvaraRadera
 4. ta bort den lilla klisterlappen innan jag kommer förbi och gör det själv!

  och ja, det blir mumma kaffe i mastern. du är nog bara gravid ska du se :)

  SvaraRadera
 5. Framfor allt sa gar det ju sa rackarns FORT i mastern. Det gillar jag.

  SvaraRadera
 6. Jo: jag tycker kaffe smakar lite konstigt, oavsett var jag dricker det, numera. Men tror att moccamasterfanatikerna är lite mer märkes-snobbish än kaffekännare. ;)

  LindaK: HAHAHA! Humor! Sötis, vi lever i ett bygge sen 8 månader. En liten klisterlapp SER vi inte ens i röran. Vi är glada att vi har en kaffebryggare. Som funkar! Men kom gärna förbi, så kan du få riva lite tapeter samtidigt! :D

  Anna: Så sant. Den är raketsnabb!

  SvaraRadera
 7. Det är ju det som är så bra med Moccamastern - den är skitsnabb och brygger riktigt varmt kaffe - det är ju grejen :)

  SvaraRadera
 8. Ok. Snabb och varmt, check. men blir det nån skillnad i smaken?

  SvaraRadera
 9. Den brygger tusen gånger godare än min förra - en Philips. Men det kan ha att göra med att kaffet inte blev tillräckligt varmt i den förra.

  SvaraRadera
 10. Eller så råkade min gamla fulbryggare helt enkelt vara överlägsen i fulbryggareklassen? ;)

  SvaraRadera
 11. Jag gillar min moccamaster. Men jag tror kanske inte att det är den som gör kaffet gott. Snarare Zoega. Men jag gillar verkligen att det går snabbt. Och att den är snygg.

  SvaraRadera
 12. Snabbt och snygg skriver jag under på! :)

  SvaraRadera