onsdag 16 mars 2011

Men orka.

Jag vabbade tre dagar, två i januari och en i februari. Tänkte vara lite effektiv och samla dessa på en och samma blankett (kan ha att göra med att jag glömde att skicka in för de första två och inte kom på det förrän vab-dag nummer tre), med gjorde förövrigt allt enligt boken och gick lydigt till skolan och bad om underskrift och stämpel på den där blanketten som skolan ska fylla i för att garantera att jag inte försöker mig på något bidragsfusk.

I går kom blanketten tillbaks från Fantastiska Försäkringskassan igen. De är ju för gulliga, de där anala administratörerna. Läraren hade nämligen, gud förbjude, både glömt att skriva ”3” i rutan för antal dagar (som var specificerad strax ovanför…), glömt att skriva sitt namnförtydligande samt att han hade missat datum för underskriften!

Att varje sjukdag var specad med datum och allt, att läraren skrivit under och att vi till och med klämt dit skolans stämpel med adress och telefonnummer tydligt, det räckte inte. Det särskilda datumet då läraren verkligen skrev under blanketten, ojoj vad viktigt, det fanns inte med.

Så då tycker Försäkringskassan att det är jättevärt den överadministration som krävs i form av att skicka tillbaks blanketten till mig, med den nya portokostnad som uppstår, för att jag än en gång ska traska iväg till skolan för att få allt kompletterat och sen skicka tillbaks igen (nytt porto), så att det ska dröja ytterligare ett par veckor för mig att få mina pengar.

Bravo försäkringskassan, ni verkar ju fokusera på absolut rätt saker.

Znark.

5 kommentarer:

 1. Hjälp. Jag fyllde också på en massa olika dagar på senaste blanketten. En utav dem glömde jag ringa samma dag - utan ringde dagen efter. Jag gissar att jag åker på något för det också...

  SvaraRadera
 2. ja vad säger man? suck.

  SvaraRadera
 3. Lena: Japp. Ingen går säker. Vänta du bara! (För säkerhetsskull eftersom jag också glömde att anmäla på korrekt dag, så bifogade jag ett följebrev (!!) och föklareade mig och bad om ursäkt (!!!). Jösses.)

  FruA: Finns det inte annat som borde prioriteras i vad man lägger resurserna på, inom försäkringskassan? Man ba': hjälp.

  SvaraRadera
 4. ...och snart ska du försöka få ut föräldrapenning....;) Jag höll på att stånga mig blodig mot FK när de ville ha ett moderskapsintyg från barnmorskan. Det är väldigt svårt att få ett sådant om man inte är just gravid...
  Sedan ville de ha hela vår adoptionsutredning (med alla personliga detaljer), inte heller det fick de. Till slut lyckades vi få dem att acceptera nämndbeslutet på att vi få adoptera....och då började nästa cirkus för barnen "fanns" inte i systemet. Det ringde en handläggare och sa på fullt allvar att man kan ju inte få föräldrapenning om man inte har några barn....(jag vet inte om hon trodde att vi ansökte om föräldrapenning bara för att se om det gick vägen...). Ja, jisses, FK....

  SvaraRadera
 5. Men jösses! Håller de på sådär med flit, bara för att jäklas?! Vad trött man blir! Phuuuu...
  Och precis som att adoption skulle vara så helt ovanligt?

  SvaraRadera