tisdag 22 mars 2011

Spanar i backspegeln

För ett år sen var vi på husvisning. Den första visningen, det första huset. Då föll vi som furor för vårt åttiotalsruckel i precis rätt område och trots att vi försökte spjärna emot med hull och hår och allt förstånd vi kunde uppbringa så tog magkänslorna totalt överhanden och vips hade vi köpt hus. Typ spontanshoppat.

Sen dess har vi gått igenom skärselden i form av att sälja två lägenheter med blandad framgång, flyttat in i drömhuset som visade sig vara helt ostädat och så äckligt att jag nästan grät, rivit ut hela nerevåningen och nästan hela övervåningen, dränerat, valt kakel, golv och kök och byggt friggebod och bott i detta bygge i åtta månader nu. Under tiden, mitt i byggdammet, har vi hunnit göra en bäbis och slå ihop våra småfamiljer till en stor och haft vardagsliv med läxläsning med barnen. Vi har varit tusen gånger till Bauhaus, lika många gånger till Ikea och dubbelt så många gånger till soptippen. Vi har levt med en kallvattendusch med jordens klenaste stråle i ett par månader och utan kök i en och en halv månad. Vinterskorna letade jag efter i flera månader, och hittade dem först i söndags. Javisst ja, vi tog en bonnpermis från byggdammet i oktober och åkte ett dygn till Yasuragi Hasseludden där vi kopplade av i varma källor och passade på att förlova oss.

Nu börjar vi se ljuset i tunneln. Vi har nerevåningen typ klar. Övervåningen tar form, och i den bästa av världar så är vi helt klara och har till och med en trappa på plats innan lillfia anländer till Förortsfamiljen. Och har vi riktigt tur har vi hunnit köpa vagn också.

Mitt i allt så har jag haft mitt allra bästa år hittills, och om det har börjat så här bra så ser jag liksom ingen ände på hur bra det kommer att bli.
Mot oändligheten. Och vidare!

10 kommentarer:

 1. Kärlek! <3

  Visst är det underbart! Och vi har fortfarande orenoverad källarvåning med en dusch som skulle få diagnosen prostatabesvär om den visade sig på vårdcentralen!

  SvaraRadera
 2. Va härligt när allt faller på plats så där!
  Tänk va du ska njuta av din mammaledighet:)

  SvaraRadera
 3. Åh va härligt! Kärlek är de bästa!

  SvaraRadera
 4. Hur blev det med mäklaren för era lägenheter? Gick ni vidare?

  Lät ni inte säljaren av huset bekosta städfirma om de skitit i att städa?

  Håller emd alal ovan att det kan bara bli bättre och bättre :-)

  SvaraRadera
 5. underbart alltså, trots allt renoverande :)

  SvaraRadera
 6. Hej alla, jo jag vet, vi är vansinnigt lyckliga, trots vårt bygge och allt elände. Det är fantastiskt!
  Och vad mäklaren beträffar så släppte jag det. Jag orkade inte dra det vidare, det blev så mycket annat att stå i. Det var en städfirma som "städat", faktiskt. De gjorde om en gång (utan framgång tyvärr) och sen fick jag ersättning i rena pengar för att de schabblat så. Men jösses vad arg jag var...

  SvaraRadera
 7. Otroligt glad för din skull! Ler när jag läser här och tänker "shit så bra det kan bli!" Kram

  SvaraRadera
 8. himla himla bra jobbat!

  SvaraRadera
 9. Loppis o Fru A: Ja, visst är det härligt?! :)

  SvaraRadera