onsdag 16 mars 2011

Hjälp.

Om knappt en månad fyller sonen elva. I vanlig ordning blir det familjekalas för alla och envar med koppling till barnet, coh vartannat år är det jag som förväntas bjuda på fikat. I år är det det här jag ska bräcka. May the force be with me.

6 kommentarer:

  1. Du ska inte erbjuda lite nässköljning istället? ;)

    Hett tips (och jo, den ÄR lättgjord) som alltid impar på den vuxna delen av besöksskaran är
    http://www.ica.se/Recept/chokladtarta-i-tva-farger-1042/
    (Jag skippar det där med två färger och kör dubbel sats av den ena istället). Vispa tryffeln med elvisp så är du i hamn. Om du hittar elvispen i renoveringsäventyret? ;)

    SvaraRadera
  2. Det där receptet såg ju supergott ut! Ska se om jag inte ska ge mig på den. Så kan barnets mormor baka lite kanelbullar, så får det räcka med det.. :)

    (Om jag hittar elvispen, som sagt...)

    SvaraRadera
  3. En bra sten-/gjutjärnsmortel att ställa ovanpå en skärbräda för att pressa ihop botten innan tryffelpåläggning är också bra att ha. Och en form med löstagbar kant...och japp, elvispen är enligt min mening nödvändig. Första gången jag gjorde den försökte jag handvispa. Tryffeln skar sig ljuvligt när jag hällde i spriten... I ren panik drog jag fram elvispen et voila: snygg, blank och jämn tryffel! *pfuiii*

    SvaraRadera
  4. Hmmm... du verkar ju ha det där på rutin... Bakar du möjligen på beställning? ;D

    SvaraRadera
  5. S&Bs mamma: Låter för bra för att vara sant! ;D

    Skåneanna: Jag frågade honom igår vad han ville ha, och han önskade sig, jag menar kräver, en hemmagjord dajmtårta. Ooops. Dags att googla på recept, känner jag... :O

    SvaraRadera